Menu
Skoleskipet Statsraad Lehmkuhl får 4 millioner kroner i ekstra tilskudd fra regjeringen for å kunne holde aktiviteter i gang i sommer. Christian Radich og Sørlandet får 3 millioner kroner hver. Foto: Anette Karlsen / NTB

Skoleskipene får ekstra koronamidler

De tre skoleskipene Statsraad Lehmkuhl, Christian Radich og Sørlandet får 10 millioner kroner i ekstra koronatilskudd fra regjeringen.

Av NTB | 05.07.2021 13:54:09

Økonomi og næringsliv: Statsraad Lehmkuhl får 4 millioner kroner, mens Christian Radich og Sørlandet får 3 millioner kroner hver.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi kan bidra med ekstraordinære tilskudd til de tre stolte skoleskipene våre, i håp om at det vil hjelpe dem til å gjennomføre aktiviteter denne sesongen, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V).

Han peker på at skoleskipene ivaretar en viktig del av landets kulturarv og gir en viktig ballast til et stort antall ungdommer.

Tilleggsbevilgningen kommer på toppen av det årlige driftstilskuddet på til sammen nesten 43 millioner kroner for de tre skipene.

I fjor fikk skoleskipene også et ekstraordinært tilskudd på til sammen 50 millioner kroner, for å framskynde vedlikeholdsplanene da skipene måtte legge til kai som følge av pandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: