reklame
Menu
Folk holder sosial avstand og går med munnbind mens de ber ved et buddhisttempel i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix

Skoler stenger i Sør-Koreas hovedstad Seoul

Sør-Korea stenger skolene og går tilbake til hjemmeskole i Seoul, idet antallet nye koronasmittetilfeller i hovedstadsområdet øker raskt.

Av NTB | 25.08.2020 09:52:59

Utdanning: Fram til tidligst 11. september skal de fleste elever fra førskoletrinnet til videregående nivå få undervisning på nett. Avgangselever på videregående skal fortsatt møte opp fysisk, slik at de kan forberede seg best mulig foran landets beryktede avgangseksamener. Landet gjenåpnet skolene i mai etter en nedstengning gjennom mesteparten av våren.

Utdanningsminister Yoo Eun-hae uttalte tirsdag at minst 193 elever og lærere er blitt smittet de siste to ukene i Seoul-regionen. Området har hatt en tresifret økning i smittetilfeller tolv dager på rad, og i løpet av perioden har til sammen 3.175 personer blitt smittet. Til sammen har hele Sør-Korea 17.945 tilfeller, med 310 dødsfall.

– Vi prioriterer å stoppe smittespredningen og stabilisere situasjonen raskt, slik at vi kan avholde den nasjonale avgangseksamenen som planlagt 3. desember, uttalte Yoo på en pressekonferanse.

Søndag meldte landets myndigheter at landet er på vei inn i en ny smittebølge. Større forsamlinger ble forbudt, kirker og nattklubber ble stengt, og påbud om sosial avstand ble strammet inn.

(©NTB)

Flere nyheter: