Menu
Kommuneledelsen i Haugesund har sammen med kolleger fra nabokommunene Tysvær og Karmøy bestemt å sette skolene i rød beredskap de kommende dagene fordi smittetallene øker. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Skoler på Haugalandet innfører rødt på alle skoler

Alle de tre kommunene Haugesund, Karmøy og Tysvær på Haugalandet innfører rødt nivå på alle barne- og ungdomsskoler.

Av NTB | 14.03.2021 19:08:14

Medisin og helse: Etter en kraftig økning i antall koronasmittede de siste dagene, bestemte administrativ ledelse i de tre kommunene søndag ettermiddag for å sette rødt nivå på alle barne- og ungdomsskoler, skriver Haugesunds Avis.

– Med bakgrunn i smittetilfeller i enkelte skoler i disse kommunene, samt den generelle smittesituasjonen på Haugalandet, er det vurdert som nødvendig å justere opp tiltaksnivået i skoler til rødt nivå fra og med 15. mars til og med 26. mars, skiver rådmennene i Tysvær og Karmøy og kommunedirektøren i Haugesund i pressemeldingen.

Beslutningen er tatt i samråd med Statsforvalteren i Rogaland og med Folkehelseinstituttet.

– Vi ser at det er barn og ungdom som i større grad smittes enn voksne. Nå har vi denne muterte varianten som er hissigere. Det har gjort at flere har blitt involvert og har måttet i karantene. Så det angår flere når det rammer skoler og barnehager, sier ordfører Jarle Nilsen (Ap) i Karmøy kommune til avisen.

Søndag meldte Haugesund kommune om 16 nye smittetilfeller siste døgn, noe som fører smittetallet opp i 111 siden forrige fredag. Tysvær meldte søndag om 7 nye smittetilfeller. I alt har de registrert 29 smittede de siste dagene.

Karmøy kommune hadde søndag ettermiddag ikke lagt ut noen oppdatering over antall smittede siste døgn, men meldte om 14 nye smittede lørdag, opp fra 6 tilfeller dagen før. De siste sju dagene har kommunen meldt om 37 positive prøvesvar på covid-19.

(©NTB)

Flere nyheter: