reklame for Sheiken Bowling
Menu
Veier inn til Bannu er stengt, og lokale tjenestemenn har bedt regjeringen i Kabul om å hjelpe med løslatelsen av gislene. Foto: Muhammad Hasib / AP / NTB

Skoler i Pakistan holder stengt på grunn av gisselsituasjon

Lokale skoler ble tirsdag beordret stengt i frykt for kidnappinger som følge av en pågående gisselsituasjon på en politistasjon i Bannu i Pakistan.

Av NTB | 20.12.2022 10:55:24

Kriminalitet og rettsvesen: Gisseldramaet er inne i sin tredje dag etter at over 30 Taliban-krigere klarte å bryte seg ut av varetekt og ta flere politimenn som fanger.

– Vi frykter at Taliban kan gå inn på hvilken som helst skole og ta elevene som gisler. Vi tar ingen risiko, og det er derfor vi bestemte oss for å stenge skolene, sier en talsperson for lokale styresmakter.

Taliban-krigerne, som var pågrepet og mistenkt for terrorisme, krever fritt leide til Afghanistan i bytte mot åtte politimenn. Den afghanske grensen ligger drøyt 90 kilometer nordvest fra byen Bannu.

Kontorer og veier inn til byen er stengt, og lokale tjenestemenn har bedt regjeringen i Kabul om å hjelpe med løslatelsen av gislene.

Den pakistanske Taliban-bevegelsen, også kalt TTP, er en egen avdeling av Taliban, men med en lignende streng islamistisk ideologi.

Siden Taliban tok makten i nabolandet Afghanistan i fjor, har angrepene igjen tiltatt i Pakistan.

Natt til mandag stormet minst 50 pakistanske Taliban-militanter en politistasjon i Wana – også nær den afghanske grensen og rundt 200 kilometer sør for Bannu. To politimenn ble drept, ifølge lokale myndigheter.

(©NTB)

Flere nyheter: