Menu
Tyrkiskstøttede opprørere er blant dem som kjemper mot syriske regjeringssoldater og militser som støtter regimet i Damaskus. Her avfyres en granat ved landsbyen Neirab i Idlib. Foto: Ghaith Alsayed / AP / NTB scanpix

Skoler bombes i Syria – flere sivile drept

Det syriske regimet har bombet skoler i byen Idlib og gjennomført flere andre angrep nordvest i landet. Minst 19 sivile er drept, melder eksilgruppe.

Av NTB | 25.02.2020 18:46:23

Krig og konflikter: Åtte barn er blant dem som tirsdag ble drept i angrep mot provinshovedstaden Idlib og byene Binnish og Maarat Misrin, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Redd Barna melder at ti skoler ble truffet i angrepene, og at minst ett barn og tre lærere mistet livet. Barnet som ble drept, var ei jente som akkurat hadde gått fra skolen. Også skolen hun gikk på, ble truffet direkte. Flere titall andre barn og minst sju lærere ble såret.

22 skoler er truffet i angrep siden begynnelsen av 2020. Ikke siden begynnelsen av 2019 har så mange skoler blitt truffet på en og samme dag, opplyser Hurras Network, som samarbeider tett med Redd Barna.

Idlib by er tett befolket og den viktigste byen i provinsen med samme navn. Byen kontrolleres fortsatt av syriske opprørere, flere av dem ytterliggående islamister.

(©NTB)

Flere nyheter: