Menu
Forbundsleder Anne Finborud i Skolenes Landsforbund ber kunnskapsminister Guri Melby (V) avlyse vårens eksamener på grunn av koronapandemien. Foto: Heiko Junge / NTB

Skolenes landsforbund vil avlyse vårens eksamener

Skolenes landsforbund ber kunnskapsminister Guri Melby (V) ta avgjørelsen nå, og avlyse vårens eksamen i 10. klasse og i videregående skole.

Av NTB | 08.01.2021 15:38:39

Utdanning: – Gi lærere og elever forutsigbarhet og tillit. Dropp eksamen og la lærerne få vite at de skal prioritere undervisning og god vurdering av standpunktkarakterer fram til skoleslutt. Landets lærere kan sette rettferdige standpunktkarakterer ut fra sin kjennskap til elevene, sier forbundsleder Anne Finborud i en pressemelding.

Hun viser til at undervisningstilbudet er svært ulikt for elevene på grunn av den ulike smittesituasjonen i fylker og kommuner.

– Å avvikle sentralt gitte eksamener vil ramme elevene urettferdig. Det er åpenbart at elever som er heldige og har unngått sykdom og karantene, stiller mye sterkere til eksamen enn elever som har vært syke, vært i karantene eller som går på skoler med rødt nivå, sier Finborud.

– Derfor ga vi Utdanningsdirektoratet i oppdrag å gjøre en risikovurdering og lage en plan for hvordan eksamen kan gjennomføres denne våren. Vi samarbeider tett med sektoren i disse spørsmålene og har jevnlige møter med både statsforvaltere, fylkeskommuner og organisasjonene, sier Melby.

– Ja, arbeidet vil fortsette. Vi må lytte til innspillene vi får fra både fylkeskommuner, kommuner og organisasjoner. Det er viktig i arbeidet med å se på hvordan det vil være mulig å gjennomføre eksamen på en trygg og rettferdig måte. Men som sagt, dette er spørsmål vi hele tiden har til vurdering nå og som vi fremdeles skal samarbeide om, sier statsråden.

Kunnskapsminister Guri Melby (V) skriver i en epost til NTB at hun har forståelse for at lærere og elever ønsker mest mulig forutsigbarhet, men at planen per i dag er å gjennomføre eksamen.

(©NTB)

Flere nyheter: