reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ordfører Saxe Frøshaug under pressekonferansen i forbindelse med smittespredningen i Indre Østfold søndag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Skolene og barnehagene i Indre Østfold åpnes igjen

Skolene og barnehagene i Indre Østfold åpnes igjen når kommunen gradvis gjenåpnes til uken.

Av NTB | 16.08.2020 15:32:37

Politikk: Det fortalte ordfører Saxe Frøshaug (Sp) på en pressekonferanse i Indre Østfold søndag.

Kommunestyret har holdt et ekstraordinært møte der de har tatt opp om de strenge tiltakene i kommunen også skal gjelde til uka. Smitteverntiltakene i kommunen har kommet som følge av et ukontrollert smitteutbrudd.

– De vil lettes på i tiden som kommer, lovte ordføreren.

Han takket innbyggerne i kommunen for å ha tatt smitteutbruddet på alvor.

– Det er takket være dere at vi kan åpne skolene våre i morgen, sa han.

Jan Børre Johansen, kommuneoverlege i Indre Østfold, sa på pressekonferansen at det fortsatt er uvisshet om de har kontroll på smittespredningen i kommunen.

– Vi er bekymret for en lang inkubasjonstid. I vår prosedyre tester vi dag 3 og 7, så vi har en del nærkontakter vi venter på. Mange av de smittede tester ikke positiv før test nummer to. Vi venter på 40 slike dag-to tester, sa Johansen.

Blant annet er det kun tillatt med sosiale sammenkomster på inntil 20 personer dersom smittevernhensyn følges og det føres gjestelister.

Arrangementer er forbudt ut kommende uke, men tillates påfølgende uke med opp til 50 personer.

Serveringssteder tillates å holde åpent fra mandag av, under forutsetning av at de tilfredsstiller FHIs råd for bransjen. Men det er ikke tillatt med alkoholservering kommende uke, men fra uken etter det igjen – med restriksjoner.

Treningsstudioer og solsentre tillates kun åpne i bemannet åpningstid, men gruppetreninger tillates ikke. Svømmehaller og idrettshaller holdes stengt ut august. Utendørs idrettsanlegg holdes åpne.

Badeplasser, parker og lignende får holde åpne, men kan stenges på kort varsel.

Det er bekreftet fem nye smittetilfeller søndag, opplyser kommunen. Tre er nærkontakter av smittede. Smittesporing pågår på de to andre tilfellene.

Det var et enstemmig kommunestyre som søndag vedtok nye koronatiltak i kommunen.

(©NTB)

Flere nyheter: