Menu
Lillehammer sender elevene hjem. Foto: Geir Olsen / NTB

Skolene i Lillehammer og Sør-Fron stenger

Det blir hjemmeundervisning for alle elever i grunnskolen i Lillehammer fra og med i onsdag. Også Sør-Fron sender elevene hjem.

Av NTB | 15.12.2020 16:38:15

Medisin og helse: Lillehammer kommune opplever for tiden et stort smitteutbrudd knyttet til Lillehammer videregående skole. Mandag ble det meldt om 27 nye smittede i kommunen på ett døgn, og til sammen 72 personer var smittet.

Fra og med onsdag blir det digital hjemmeundervisning for alle elever i grunnskolen i Lillehammer, forteller kommunaldirektør Tord Buer Olsen til NRK.

– Fordi mange ansatte er i karantene. Og så er vi i en situasjon der vi har hatt et stort smitteutbrudd. Det skaper en del engstelse for ganske mange inn mot jul, sier han.

Det er ikke klart hvor lenge hjemmeundervisningen vil vare.

Også Sør-Fron, lenger opp i Gudbrandsdalen, velger å sende elevene hjem. Også her har det nylig vært et pågående smitteutbrudd, og skolene stenges av driftshensyn, skriver kommunen.

– Denne beslutningen gjør vi for å sikre alle våre innbyggere nå fram mot jul. Vi har fått mange meldinger fra foreldre og ansatte, som ønsket en slik løsning. Håpet er at færrest mulig av innbyggerne våre skal få oppleve en jul i karantene eller i verste fall i isolasjon, sier ordfører Ole Tvete Muriteigen (Sp).

De to barnehagene i kommunen ble stengt 8. desember, men det kan hende de blir gjenåpnet i uke 51. Det blir også understreket at dersom det oppstår smitteutbrudd på nyåret, vil ikke skolene i Sør-Fron bli stengt igjen med mindre smittevernfaglige råd tilsier det.

Han understreker at skolene vil ha et tilbud om tilsyn med barn med særskilte behov fra første til fjerde klasse.

Mandag ble det ikke registrert nye smittetilfeller i Sør-Fron, men 43 personer sitter fortsatt i isolasjon, og 250 i karantene.

(©NTB)

Flere nyheter: