Menu
Mandag går skolene i Bærum til rødt nivå fra 5. trinn. Foto: Berit Roald / NTB

Skolene i Bærum går til rødt nivå

Mandag går skolene i Bærum til rødt nivå fra 5. trinn. Endringen varer i første omgang fram til 23. april.

Av NTB | 08.04.2021 13:32:50

Sosiale forhold: Mandag opphører formannskapets vedtak om skolestengning fra 5. trinn i grunnskolen i Bærum. Da inntrer rødt tiltaksnivå i tråd med smittevernveilederne for skole, til og med fredag 23. april, opplyser Bærum kommune.

Det betyr undervisning på skolen for elever fra 1. til 4. trinn og skoleundervisning kombinert med hjemmeundervisning for elever fra 5. trinn.

Det er fortsatt høyt smittenivå i Bærum kommune, og det er en høy andel smitte i aldersgruppen 0 til 19 år – de aller fleste har kjent smittevei.

Smitten kan heller ikke relateres til smitte på skolene, og kommunen opplyser at det av den grunn ikke lenger er grunnlag for å videreføre stengningsvedtaket.

– Det er derfor ikke grunnlag for å opprettholde vedtak om hjemmeundervisning, men kommunen innfører streng kohort-organisering i alle skoler fra mandag 12. april, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

Det innføres også bruk av munnbind i barnehager og skoler når voksne seg imellom ikke kan holde tilstrekkelig avstand og mellom eldre elever når de ikke kan holde avstand.

(©NTB)

Flere nyheter: