Menu
Foto: Mary Altaffer, AP / NTB

Skolene åpner på «røde nivå» onsdag

Skolene planlegger foreløpig for digital undervisning tirsdag 6. april og undervisning på skolene på rødt tiltaksnivå resten av uken. Det kan komme endringer i planene tirsdag.

Av Egil M Solberg | 04.04.2021 15:24:55

Koronapandemi: Det blir gjort løpende vurderinger, og 6. april vil det i samråd med FHI, Helsedirektoratet og Statsforvalteren tas endelig avgjørelse for videre tiltaksnivå i skoler og barnehager, skriver Tysvær Bygdeblad.

Den nasjonale forskriften som regjeringen vedtok for syv kommuner på Haugalandet gjelder til og med 11. april, som innebærer at det fremdeles er strenge tiltak også etter påske.

– Vi ber som tidligere alle ha lav terskel for koronatesting dersom de har symptomer. Alle som har symptomer bør teste seg før de for eksempel går tilbake til arbeid, skole eller barnehage sier kommuneoverlege Mariann Eintveit Lie til avisa.

Siste uker har det vært en synkende smittetrend, både lokalt og nasjonalt. Men smittetallene er enda ustabile. Det gjør at situasjonen fortsatt er krevende.

Tysvær kommune var første ute med denne redegjørelsen søndag. Det er grunn til å tro at det samme vil gjelde også i Haugesund og på Karmøy.

Flere nyheter: