Menu
Operasjon Dagsverk er dagen ungdom over hele landet selger boller eller jobber for å skaffe penger på andre måten til et veldig formål. I 2020 går det til unge flyktninger fra Sør-Sudan. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Skoleelever gir en dags arbeid til unge fra Sør-Sudan

Unge flyktninger fra krigsrammede Sør-Sudan får støtte fra årets Operasjon Dagsverk. Norske elever skal jobbe for å hjelpe dem med skole og traumebehandling.

Av NTB | 03.03.2020 00:16:14

Ulykker og naturkatastrofer: Et av målene er å gi ungdom mellom 13 og 19 år et trygt fellesskap etter opplevelser som voldtekt og drap.

Det er Elevorganisasjonen som arrangerer dagen og har valgt årets formål. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Strømmestiftelsen og deres lokale kontakter i Uganda.

– Det er på høy tid at situasjonen til ungdom i flyktningleirene i Uganda får oppmerksomhet, og jeg gleder meg til å se hva norske og sørsudanske ungdommer kan få til sammen, sier OD-leder Sunniva Roligheten.

Over 1 million mennesker har flyktet fra krigen i Sør-Sudan til Uganda.

Generalsekretær i Strømmestiftelsen Tina Sødal sier i en pressemelding at lignende samarbeid om ungdomsgrupper i Nepal og Bangladesh har ført til store ringvirkninger for ungdommene og lokalsamfunnet.

– Vi ser fram til at flere ungdom skal få utdanning, yrkesopplæring og traumebehandling, sier hun.

Årets OD-dag arrangeres på skoler over hele Norge 29. oktober.

(©NTB)

Flere nyheter: