Menu
Byråd for eldre, helse og frivillighet Beate Husa (KrF) sier alle barnehage- og skoleansatte i Bergen vil være vaksinert før skolestart. Foto: Marit Hommedal / NTB

Skoleansatte i Bergen blir ikke prioritert, men likevel vaksinert før skolestart

Alle barnehage- og skoleansatte i Bergen vil være vaksinert før skolestart, opplyser kommunen. Dette vil skje uten endringer i vaksinekøen.

Av NTB | 24.06.2021 14:38:59

Utdanning: – Vi har all grunn til å tro at barnehage- og skoleansatte i Bergen vil få sin første dose i tide til å bli beskyttet til skolestart, sier helsebyråd Beate Husa i Bergen kommune.

Hun sier dette skjer gjennom den ordinære aldersprioriteringen, og at det trolig ikke vil være nødvendig å gjennomføre en omprioritering i vaksineprogrammet.

– En slik endring ville dessuten krevd store ressurser like før fellesferien, og vi er kritiske til at beskjeden fra regjeringen kommer så seint.

Kommunen sier at alle bergensere over 18 år vil få tilbud om minst én dose innen utgangen av juli, så lenge det ikke blir en ytterligere reduksjon i doseleveransene fra Folkehelseinstituttet.

Torsdag meldte Bergen kommune om fire nye smittede det siste døgnet. Tre av de smittede er nærkontakter, mens én har ukjent smittevei. 1.313 personer testet seg i Bergen onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: