Menu
Et brannhelikopter jobber med å slukke en brann som sprer seg raskt i vegetasjonen ved Espeland nord i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Skogbrannen i Bergen: Brannvesenet har god kontroll

Brannvesenet har ifølge politiet god kontroll på skogbrannen på Espeland nord i Bergen. Ingen bygninger ble skadd, og de 25 evakuerte får dra hjem.

Av NTB | 26.04.2022 22:30:46

Ulykker og naturkatastrofer: Ved 21.30-tiden meldte politiet at Unnelandsvegen også er åpnet opp igjen. Brannen er ikke helt slukket, men det meldes om kontroll.

– Cirka 150 mål som brenner nå. Ingen evakuerte ble transportert bort. De har alle, bortsett fra tre personer i en bolig, returnert til sine hjem, melder politiet.

De opplyser at brannen ikke har tatt tak i noen boliger eller bygg i området. Kun én person skal ha vært eksponert for røyk. Brannvesenet vil holde fram med slukking og etterslukking gjennom natten.

– Politiet har vært i dialog med en rekke personer på stedet. Sak opprettes, melder politiet i Vest.

I twittermeldingen skryter politiet også av innsatsen fra beboere i området for å få slått ned brannen. Videobilder fra Bergens Tidende viste lokalbefolkning som hjalp til med å spyle ned brannen med brannslange, og en mann som kjempet mot flammene med en rake.

Brannvesenet vil være på stedet med minst 15 personer utover natten. Et skogbrannhelikopter måtte avslutte innsatsen i 22-tiden, men vil være i beredskap igjen fra onsdag morgen, opplyser brannvesenet.

Det tok imidlertid ikke lang tid før brannen spredte seg raskt i terrenget, og ved 18-tiden meldte brannvesenet at hele toppen av fjellryggen langs Unnelandsvegen sto i brann.

– Man kan se flammer på lang avstand. Skogbrannhelikopter er ankommet og settes straks i innsats. Sivilforsvaret har ankommet, og BKK har koblet ut høyspentledning på stedet, tvitret 110 Vest.

Brannvesenet opplyste at området som brenner, er vanskelig tilgjengelig. De har hatt 22 mannskaper på stedet.

Det ble også meldt om flere andre mindre skogbranner i bergensområdet tirsdag ettermiddag. Den ene kom raskt under kontroll, mens den andre viste seg å være falsk alarm.

Foreløpig er årsaken til brannen ukjent.

Politiet fikk melding om brannen klokken 15.26 tirsdag ettermiddag. Brannen dekket først kun et lite område på cirka 30 kvadratmeter, med flammer og røyk i retning Moldalia på Espeland i Arna bydel.

Politiet opplyste underveis i arbeidet med slukkingen at de hadde fått meldinger om private droner i området. De advarte om at droneflyging kan skape unødvendige situasjoner med brannhelikoptre i lufta og mens brannmannskapene jobbet med å få kontroll.

(©NTB)

Flere nyheter: