reklame for Sheiken Bowling
Menu
Politiet i arbeidet onsdag ettermiddag og kveld på stedet hvor det ble funnet en død kvinne i 60-årene. Sønnen hennes, en mann i 30-årene, er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Han framstilles for varetektsfengsling fredag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Skjerpet siktelse mot sønn etter at kvinne ble funnet død i Trondheim

Siktelsen mot mannen i 30-årene som er siktet etter at moren ble funnet død i Trondheim onsdag, er skjerpet. Mannen framstilles for varetektsfengsling fredag.

Av NTB | 10.09.2020 18:52:59

Kriminalitet og rettsvesen: Som følge av ytterligere etterforskning har politiet torsdag skjerpet siktelsen mot mannen, fra grov kroppskrenkelse med døden til følge og til grov kroppsskade med døden til følge.

– Det er resultat av etterforskningen som er gjort til nå. Særlig den foreløpige obduksjonsrapporten som sier noe om skadeomfanget, sier politiadvokat Aleksander Tokle i Trøndelag politidistrikt, som har påtaleansvaret i saken.

Mannen er 33 år, og hans mor var 60. Kvinnen ble funnet død på en privat adresse på Byåsen i Trondheim.

– Han er selvfølgelig veldig preget av situasjonen. Hans mor er død, og han er pågrepet. Det er en psykisk påkjenning, har mannens forsvarer Torfinn Svanem sagt til Nidaros.

Politiet undersøker om rus kan ha vært inne i bildet, men Tokle sier det ikke er mistanke om det per nå. Mannen er ikke kjent for politiet fra tidligere forhold som kunne vært relevante for saken.

Politiet i Trøndelag opplyste tidligere i en pressemelding at de er i startfasen av en større etterforskning, og at det ville bli foretatt avhør av siktede og vitner torsdag, samt undersøkelser på åstedet.

Politiet ber publikum om tips i saken. Tokle sier de har fått inn interessante tips, men vil ikke gå nærmere inn på det.

Tokle forklarer at forskjellen mellom de to siktelsene ligger i omfanget av skaden som voldes den fornærmede.

Mannen framstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett fredag klokka 10. Svanem har tidligere sagt at hans klient nekter straffskyld, uten å gå nærmere i detalj på hvorfor.

(©NTB)

Flere nyheter: