fbpx
Menu
FOTO: Tipser / Privat

Skjerper sikkerheten på elferjer

Innen kort tid vil det komme nye trygghetråd for batteridrevne ferger. Det varsler Sjøfartsdirektoratet mandag ettermiddag.

Av Egil M Solberg | 14.10.2019 18:37:09

Elferjebrannen: Det var torsdag i sist uke at det oppsto brann i batterirommet ombord på batteriferja MF «Ytterøyningen» i Sunnhordland. Fredag morgen oppsto det en kraftig eksplosjon.

Sjøfartsdirektoratet jobber tett med batteriprodusent og rederi for å finne ut hva som skjedde i forbindelse med brannen i batteriinstallasjonen i fergen MF Ytterøyningen torsdag.

De to viktigste anbefalingene som direktoratet går ut med i sikkerhetsmeldingen er nå:

Etter råd fra produsenten Corvus skal batteriinstallasjoner til enhver tid være tilkoblet for å sikre tilgang til alarmsystemer og feilkilder.

Alle rederier som har fartøy med batteriinstallasjoner bes om å gjennomføre en ny risikovurdering knyttet til farene ved mulig gassutvikling ved en brann/hendelse med batteriinstallasjonene.

Ingen regler ble brutt

Direktoratet påpeke at rutinene og systemene rundt slukkingen av brannen på MF Ytterøyningen fungerte tilsynelatende bra.

Dette er et område som direktoratet følges opp videre, men brannen ble slukket og evakueringen skjedde på en trygg og god måte, slår de fast i en pressemelding.

Tilrådningene i dagens sikkerhetsmelding gis i en tidlig fase av oppfølgingsarbeidet, og kan endres dersom videre undersøkelser gir grunnlag for det, skrives det.

Direktoratet opplever dialogen med både rederiet og batteriprodusenten som god og åpen. Det gir et godt grunnlag for arbeidet med å finne ut av hendelsesforløpet, heter det.

Flere nyheter: