reklame for Utvik Autoservice
Menu
Manchester United-kaptein Harry Maguire føres inn på en politistasjon i Hellas. Foto: Giorgos Solaris, AP / NTB scanpix

Skjebnedag for Maguire – trolig i retten lørdag

Manchester United-kaptein Harry Maguire må sannsynligvis i retten i Hellas lørdag etter slagsmål og konfrontasjoner med politiet.

Av NTB | 22.08.2020 11:08:00

Sport: – Maguire nekter for alle anklager. Han er i fin form. Jeg er overbevist om at han blir løslatt uten å bli siktet for noe, sier hans advokat Constantinos Darivas til gazzetta.gr.

Det er ventet at et rettsmøte vil bli gjennomført lørdag. Der vil Maguire i så fall få vite hvilke forhold han eventuelt er siktet for.

Rabalderet på en gresk ferieøy, har sendt Maguire inn på førstesidene i engelske aviser. Hendelsen er betegnet som «svært overraskende» av folk som kjenner Maguire. Han går for å være en snill ung mann.

Natt til fredag skal Maguire ha havnet i slagsmål med andre turister. Dette førte til at politiet etter hvert ankom strandbaren. Det var da Maguire og to andre personer etter hvert ble innbrakt.

I en uttalelse gresk politi sendte ut fredag opplyser de at det oppsto et slagsmål på politistasjonen etter at tre britiske menn ble pågrepet.

Ifølge politiet motsatte britene seg pågripelse og gikk til verbale angrep på politiet da de ble pågrepet, og en politimann skal ha blitt slått i ansiktet. Inne på selve politistasjonen skal det deretter ha oppstått ytterligere et slagsmål.

– De tre motsatte seg iherdig pågripelsen, dyttet og slo tre politibetjenter, opplyser gresk politi.

Ifølge øyenvitner skal Maguire ha vært del av en gruppe som hygget seg og drakk alkohol da Manchester City-fans på ferie i Hellas startet å rope til ham.

Situasjonen ble ganske fort skarpere, og det endte med håndgemeng. Politiet ble tilkalt, og Maguire ga seg ikke. Flere engelske aviser skriver at det måtte fire politifolk til for å få kontroll på ham. Så skal situasjonen ha blusset opp på politistasjonen.

Nyhetsbyrået AFP skriver også at Maguire skal ha tilbudt seg å kjøpe seg ut av varetekten.

(©NTB)

Flere nyheter: