Menu
Norges skipresident Tove Moe Dyrhaug mener Russland må forbli utestengt fra konkurranser og møter i FIS så lenge krigen i Ukraina pågår. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Vil ha Russland utestengt så lenge krigen pågår

Det internasjonale skiforbundet (FIS) skal 22. oktober avgjøre om Russland forblir utelukket eller ikke. Norge vil ha sanksjonene opprettholdt på ubestemt tid.

Av NTB | 28.09.2022 19:40:49

Sport: Skipresident Tove Moe Dyrhaug gjentok den norske holdningen da det ble klart at Norges Skiforbund denne uken boikotter alle høstmøter i FIS med russisk og belarusisk deltakelse.

Hun og resten av det norske skistyret maner FIS til å utvide omfanget av utestengelsen som ble innført etter Russlands invasjon i Ukraina. Hittil har den kun rammet de aktive i vinteridrettene.

– Utestengelsen av utøvere, og nå forhåpentlig også representanter, må gjelde så lenge den brutale og meningsløse angrepskrigen pågår, sier Dyrhaug i en uttalelse.

Hun legger til at Norges Skiforbund vil fortsette arbeidet sammen med andre nasjoner om å fremme standpunktet inn mot styremøtet i FIS 22. oktober. Der blir utelukkelsen av Russland og Belarus blant hovedtemaene.

(©NTB)