Menu
Marcus Kleveland skal kjøre på hjemmebane på Dombås. Foto: Christine Olsson/TT / NTB

Skistjerner trakk seg – kvalifiseringer til X-Games utsatt

Kvalifiseringene til friski-konkurransene under X Games på Dombås er utsatt på ubestemt tid som følge av den politiske usikkerheten rundt arrangementet.

Av NTB | 24.02.2022 11:16:10

Sport: Det melder arrangøren i en pressemelding torsdag.

Heller ikke de kvinnelige snowboardernes kvalifisering blir noe av i denne omgang. Den skulle også vært kjørt på Dombås helgen 11. til 13. mars.

Påmeldingsfristen til kvalikrennene er 25. februar. Én dag før den utløper, er det klart at kun snowboardkonkurransen for menn har tilstrekkelig antall påmeldte til at den kan gjennomføres.

Han opplyser videre at det har vært krevende å få på plass tråkkemaskinene som må til for å preparere løypa. To maskiner som er skaffet til veie, kommer til Dombås henholdsvis fredag og kommende mandag.

Det er 2023-utgaven av X-Games Norge det nå skal kjøres kvalifiseringer til. Hele arrangementet er i fare for å bli avlyst etter at regjeringen nylig varslet at den vil trekke tilbake pengestøtten. Det skapte reaksjoner hos opposisjonen på Stortinget.

X-Games ble i fjor sommer innvilget 13 millioner kroner av daværende kulturminister Abid Raja (V) til gjennomføringen i 2022. Siden ble arrangementet utsatt i ett år som følge av omikronbølgen.

Det jobbes med å finne nye datoer i 2023 for kvalifiseringen til friski-konkurransene og snowboard-konkurransen for kvinner.

– Hele vår organisasjon jobber på spreng for å redde kvaliken på Dombås. Vi har havnet bakpå på alle fronter, sier Henning Andersen, daglig leder for selskapet som står bak X-Games Norge.

Fremskrittspartiet har fremmet et forslag der regjeringen blir bedt om å betale ut et tilskudd på 15 millioner kroner til X-Games. Saken blir prioritert på grunn av tidspresset. Debatt og votering er satt til 10. mars, dagen før kvalifiseringen på Dombås.

(©NTB)

Flere nyheter: