reklame for Utvik Autoservice
Menu
Johannes Thingnes Bø og resten av skiskyttereliten får ikke gå verdenscup i Beijing kommende sesong. Foto: Berit Roald / NTB

Skiskytterrenn og skøyte-VM i Beijing avlyst

Det blir ikke verdenscuprenn i skiskyting i Beijings OL-løyper i februar og mars neste år. Skøyte-VM utgår også i Kinas hovedstad.

Av NTB | 13.11.2020 19:53:16

Sport: Fredag kveld kom vintersporten med flere Beijing-avlysninger. Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) opplyste på Twitter at verdenscupen må droppe vertsbyen for 2022-OL.

Det samme skjer med en rekke skøytekonkurranser, deriblant distanse-VM i slutten av februar. Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) jobber med å finne alternativer, men medgir at det blir krevende.

– Det er veldig synd at VM blir avlyst, ikke minst fordi dette også er et prøve-OL før OL i 2022. Men med smitteutviklingen vi har sett den siste tiden, ble det vanskelig å få dette gjennomført, sier generalsekretær Håkon Dahl i Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

I skiskytternes verdenscup var planen å ha stafetter, sprint og jaktstart i Beijing i perioden 27. februar til 1. mars.

IBU beklager at konkurransene blir avblåst. Samtidig gir de en støtteerklæring til OL-arrangøren i 2022:

«Vi ser fram til fantastiske vinterleker i Beijing», meddeler forbundet.

Verdenscuprunden i Kina skulle være den åttende av ti totalt kommende sesong. Etter planen går avslutningsrennene i Holmenkollen mellom 18. og 21. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: