reklame for Sheiken Bowling
Menu
Sesongstarten i skiskyting skal likevel foregå på Sjusjøen. Foto: Heiko Junge / NTB

Skiskytternes sesongstart flyttes tilbake til Sjusjøen

Skiskyttereliten skal likevel innlede vintersesongen på Sjusjøen etter en kontrabeskjed. Opprinnelig var åpningskonkurransene flyttet til Lillehammer.

Av NTB | 06.11.2022 15:01:10

Sport: – I samarbeid med Norges Skiforbund, Olympiaparken og Ringsaker Almenning har vi landet på at det beste er å arrangere sesongstarten på Natrudstilen som opprinnelig planlagt. Det blir korte løyper begge plasser, og like tøffe forhold. Denne løsningen tar mest hensyn til totalen, sier generalsekretær Morten Djupvik i Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

Utfordringer med snøproduksjon førte til at sesongstarten ble flyttet til Birkebeiner Skistadion i Lillehammer, men søndag kom kontrabeskjeden om at den likevel skal starte på Sjusjøen som normalt.

«Begge steder vil per i dag kunne tilby 1,5 kilometers løype. I tillegg er det langt mer bærekraftig å flytte et mindre lass snø opp fra Birken til Natrudstilen, framfor å frakte mange tusen kubikk sørover», heter det videre i pressemeldingen.

Sesongstarten er 11. til 13. november. Skiskytterforbundet opplyser at løypene på Sjusjøen kun vil åpne for det ene arrangementet til å starte med. Det er grunnet påvente av mer kuldegrader for mer snøproduksjon.

Det er allerede klart at Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff går glipp av rennene på Sjusjøen. Førstnevnte trøblet med formen etter helvetesild, mens Eckhoff har tatt en pause fra trening og konkurranse på ubestemt tid.

(©NTB)

Flere nyheter: