Menu
Smøresjef Tobias Dahl Fenre har testet positivt for koronavirus. Foto: Vidar Ruud / NTB

Smøresjef med positiv koronatest

Tobias Dahl Fenre har fått påvist koronasmitte. Lederen for smøreteamet til de norske skiskytterne er satt i isolasjon.

Av NTB | 07.01.2021 21:53:01

Sport: Det opplyste Norges Skiskytterforbund i en pressemelding torsdag formiddag. Testresultatet ble klart onsdag kveld. Fenre ga en negative prøve mandag morgen før avreise til Oberhof.

– Jeg hadde en normal arbeidsdag i går med fire mil på ski og løpetur på kvelden. Jeg har ingen symptomer og føler meg fin, sier Fenre.

Han er isolert på et rom i Oberhof. Det er verdenscuprenn i den tyske byen mellom 8. og 17. januar.

Foruten Fenre er det snakk om én person fra hvert av teamene til Kasakhstan, Russland og Tsjekkia, opplyser IBU. Ingen utøvere er rammet.

I tillegg til de smittede personene er to nærkontakter av kasakhstaneren og én nærkontakt av tsjekkeren satt i karantene.

– Tobias reiste ned til Tyskland med laget tirsdag formiddag, og tok alle forholdsregler på reisen med munnbind/maske, hansker og god avstand. Deretter kjørte han og tre andre smørere videre til Oberhof i bil, også med munnbind og hansker. Nå er det viktig å ivareta resten av laget, og også Tobias selv. Ingen andre i troppen har testet positivt, sier Ragnar Hagen, som er leder for skiskytternes helseteam.

Den norske troppen venter på svar fra tyske helsemyndigheter om hva som skjer videre.

I alt har Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) testet 700 personer i Oberhof, og torsdag kveld ble det klart at fire har testet positivt.

Fenre er også i karantene sammen med tre andre smørere. De sistnevnte betraktes som nærkontakter. Alle utøverne trente som normalt torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: