Menu
Ingrid Landmark Tandrevold testet positivt for korona etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Skiskytterkvinnene tar koronagrep – venter med første samling

Mens Norges skiskytterherrer drar på treningsopphold på Mallorca, venter damene med å samles. Det skyldes blant annet at flere sliter med koronaettervirkninger.

Av NTB | 06.05.2022 06:45:58

Medisin og helse: Først helt i slutten av mai skal trenerne Patrick Oberegger og Sverre Huber Kaas samle sine elever til den første oppkjøringsleiren til 2022/23-sesongen.

Trenerne ønsker å gi alle utøverne tid til å komme seg i rute etter den tøffe OL-sesongen som ble avsluttet med at hele laget ble smittet i forbindelse med verdenscuphelgen i Holmenkollen.

– Helsa er bra, men formen er helt elendig etter korona, fastslår Ingrid Landmark Tandrevold, en av seks løpere i elitelandslaget, overfor NTB.

Fossum-løperen har måttet vente med å starte opptreningen fordi kroppen rett og slett sliter etter covid-19-sykdommen.

– Det tok lang tid før jeg begynte å trene igjen, og nå har jeg vært ekstra forsiktig i tillegg. Det virker som mange har fått tilbakeslag etter å ha startet for tidlig, og ettersom sesongen var over da hele laget fikk korona, har jeg ikke følt noe hastverk med å komme i gang igjen, sier hun.

– Statusen per i dag er at tre jenter er ganske klare; Marte (Olsbu Røiseland), Ingrid og Ida (Lien). Karoline (Knotten) har hatt en ulykke på sykkel, og Ragnhild (Femsteinevik) har vært litt syk i det siste. Tiril (Eckhoff) var veldig sliten etter sesongen, så hun er ikke klar nå.

– Tanken vår har vært å gi folk nok tid til å komme i gang. Så vi bruker hele mai til det, og så starter vi årets første samling, sier han og avslører:

– I slutten av mai/begynnelsen av juni blir det en slags forsvarssamling med lagbygging og litt «Kompani Lauritzen». Så reiser vi til Lillehammer og Oslo, der det blir vanlig barmarkstrening. Vi skal også fokusere litt mer på individuell oppfølging.

– Jeg har tatt det med ro, mer enn noen gang utenfor sesongen. Jeg har ikke gått noe turrenn, og jeg har ikke trent så veldig mye. Og det straffer seg jo nå, men jeg tror både hode og kropp trengte en god pause etter de årene som har vært.

– Det er nok flere som føler det som meg. Det er derfor vi ikke skal ha noen samling før i slutten av mai, slik at alle skal få komme i gang igjen og trene opp seg selv før vi begynner å jage hverandre på samling. Vi tar det litt pent til å begynne med og har stor respekt for at man må ta ting i sitt tempo.

Det store målet for kommende sesong er VM i Oberhof i februar. Ragnhild Femsteinevik har erstattet Emilie Kalkenberg i elitelandslaget, mens de øvrige fem løperne er de samme som sist.

Hovedtrener Oberegger merker at utøverne trengte noe mer tid til å koble av etter de tøffe pandemisesongene enn vanlig. Han beskriver Tandrevold som en av dem som nærmer seg å være klar til å starte sesongoppkjøringen.

Tandrevold sier at hun ikke er bekymret for formen ettersom det ennå er over et halvt år til verdenscupstarten, men merker at det straffer seg ikke å ha trent skikkelig ennå.

(©NTB)