Menu
Sturla Holm Lægreid vant i sesongåpningen i Östersund. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB

Skiskytter Sturla Holm Lægreid vant verdenscupåpningen på norsk festdag

Sturla Holm lægreid åpnet verdenscupsesongen i skiskyting med fire fulle hus og seiret i 20 kilometer normaldistanse i Östersund lørdag.

Av NTB | 27.11.2021 16:30:41

Sport: Det meste klaffet for Lægreid på en dag med gode forhold, der det gikk litt på tverke for mange av de andre internasjonale favorittene. På 2.-plass endte Tarjei Bø foran Simon Desthieux. Johannes Thingnes Bø ble nummer fire.

Lægreid var i mål 59,2 sekunder foran Tarjei Bø, men bakfra kom lagkamerat Vetle Sjåstad Christiansen og gjorde det spennende for Lægreid. På siste skyting kom dessverre de første bommene for Christiansen, som dro på seg hele tre tilleggsminutter.

Sivert Guttorm Bakken skjøt fire fulle hus og imponerte i sporet. Bakken vant under den nasjonale åpningen på Sjusjøen for to uker siden og ser ut til å ende på 5.-plass.

De fleste favorittene sviktet på standplass og gjorde verdenscupåpningen til et spennende renn. Quentin Fillon Maillet endte opp med tre tilleggsminutter, mens Martin Ponsiluoma skjøt seg helt bort med åtte bom. Franske Emilien Jacquelin fikk med seg seks tilleggsminutter på sine 20 kilometer.

Thingnes Bø gikk ut med startnummer 2 og så ut til å få en meget god start. Etter fire treff på første liggende skyting ble det en bom for den regjerende sammenlagtvinneren i verdenscupen.

Første liggende ga ett tilleggsminutt på det femte og siste skuddet. På andre liggende ble det også én bom, men fullt hus på siste stående gjorde at han var med helt i toppen i sitt første renn for sesongen, men endte utenfor pallen. Han sto over sesongåpningen på Sjusjøen på grunn av sykdom.

Tarjei Bøe gjorde som sin bror og endte med to bom. Han gikk ut 17 sekunder foran Johannes etter den siste skytingen. Han økte til lillebror på slutten og sikret 2.-plassen.

(©NTB)

Flere nyheter: