Menu
Marte Olsbu Røiseland må fortsette å være på sidelinjen. Foto: NTB

Skiskytter Røiseland fortsatt ute: – Helsa er tross alt viktigst

Marte Olsbu Røiseland går ikke verdenscup i skiskyting før tidligst i januar. Avgjørelsen er tatt med helse- og trenerteamet.

Av NTB | 05.12.2022 12:36:51

Sport: Det opplyser Skiskytterforbundet i en pressemelding.

– Dette er så klart veldig kjedelig og ikke noe jeg ønsker. Jeg har aller mest lyst til å konkurrere sammen med resten av laget. Men kroppen er fortsatt ikke der den skal være, og helsa er tross alt viktigst. Fokuset mitt er å stille sterkt i VM, og da må jeg ta den tiden jeg trenger, sier Røiseland.

31-åringen har ikke gått noen konkurranser i høst.

– Vi ønsker ikke å ta noen sjanser nå, kroppen er i bedring, men vi ønsker å ha Marte i best mulig slag til VM, sier landslagstrener Sverre Huber-Kaas.

Torsdag sist uke gikk Norges skiskytterjenter inn til 3.-plass på stafetten i Kontiolahti i Finland. Det har vært flere gode prestasjoner i sesongstarten.

– Jeg er så imponert over hva jentene har prestert. Det var spesielt fantastisk å se stafetten, selv om jeg selvfølgelig helst skulle stått på start sammen med dem. Jeg er stolt av lagvenninne mine, sier Røiseland.

Også Tiril Eckhoff er ute av laget. I starten av november ble det kjent at hun ikke har fått trent som normalt.

I meldingen fra Skiskytterforbundet het det at Eckhoff har gått gjennom en utfordrende periode i det siste. Forbundet skrev videre at 32-åringen ikke har «hatt det helt bra». Hun kan derfor ikke delta på verken treninger eller konkurranser den nærmeste tiden.

VM i skiskyting går i tyske Oberhof fra 8. til 19. februar.

Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdal) Emilie Kalkenberg (Skonseng), Karoline Knotten (Vingrom), Ida Lien (Simostranda), Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum) Karoline Erdal (Førde).

For herrene drar Erlend Bjøntegaard hjem, og laget blir:

Filip Fjeld Andersen (Geilo), Johannes Thingnes Bø (Markane), Tarjei Bø (Markane), Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo), Sturla Holm Lægreid (Bærum), Johannes Dale (Fet).

31-åringen har gått glipp av mye trening i høst. Hun har slitt med ettervirkningene etter at hun fikk virussykdommen helvetesild.

Dermed blir det de samme jentene som drar til Østerrike og Hochfilzen kommende helg:

(©NTB)

Flere nyheter: