Menu
Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø får sjansen til å forsvare VM-gullet på parstafett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Skiskyting: Tittelforsvarerne får fornyet tillit på VM-parstafetten

Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø skal representere Norge i torsdagens parstafett i skiskytter-VM i Anterselva.

Av NTB | 19.02.2020 17:01:08

Sport: Der skal duoen forsøke å kopiere VM-gullet de tok i Östersund i fjor. Da gikk ankermann Thingnes Bø Norge inn til gull foran Italia og Sverige etter en svært spennende stafett.

Thingnes Bø har vært Norges ledende skiskytter de siste årene og var et åpenbart valg til parstafetten i Anterselva. Ettersom stryningen selv ønsket å gå distansen, var valget åpenbart.

Han fikk også mulighet til å spare seg litt på siste runde under onsdagens normaldistanse, ettersom han lå et stykke bak gullet og foran bronsen.

– Jeg visste jeg ikke ville ta igjen Fourcade. Da tenkte jeg at det var bedre å slappe av for å være bedre stilt til i morgen. Jeg slapp å gå helt i kjelleren, sier Thingnes Bø.

– Det er en morsom distanse, også for oss utøvere. Du blir ikke så sliten, og alt går bare så fort. Plutselig er du ferdig med skyting, så skal du veksle, så står du og tripper litt og håper at partneren din treffer. Du havner kanskje litt bak, blir irritert, men så henter du inn litt. Det er helt «bananas», sier Thingnes Bø til NTB.

Han tror mange nasjoner ser for seg at de kan stikke av med en medalje fra turboøvelsen. Men samtidig sier han:

– Jeg tror de beste vil vinne.

Før mesterskapet kunne Tiril Eckhoff se ut som Norges sterkeste kort på kvinnesiden, men hun har ikke fått det til å stemme helt i årets VM.

– Jeg gikk «single mixed» i fjor, og det var blant de morsomste øvelsene. Jeg har vel lagt inn en god søknad, så jeg håper virkelig jeg får gå, sa hun før laget var bekreftet.

Parstafetten var fersk på VM-programmet i fjor og ble en umiddelbar publikumssuksess. Det ligger an til en svært spennende konkurranse også i år. Hjemmehåpene fra Italia kan fort bli Norges sterkeste utfordrer torsdag ettermiddag.

Han sier at han er spent foran parstafetten. I fjorårets VM lå den norske duoen på 6.-plass halvveis, men begge hentet seg mesterlig inn på de siste etappene og vant.

På kvinnesiden har Marte Olsbu Røiseland fått fornyet tillit etter et fantastisk VM så langt. Froland-løperen har vunnet to gull- og to bronsemedaljer i løpet av VMs fire første øvelser.

(©NTB)

Flere nyheter: