reklame for Utvik Autoservice
Menu
Karoline Knotten fikk en verst tenkelig start på sin stafettetappe med fall og ladekluss. Foto: Markku Ulander / Lehtikuva via AP / NTB

Skiskyting: Sverige vant på norsk marerittdag

Fall, ladekluss og tre strafferunder var noen av ingrediensene da Norges skiskytterkvinner fikk en marerittstart på stafettsesongen. Sverige vant stafetten.

Av NTB | 05.12.2020 16:38:02

Sport: Allerede på vei inn til første skyting i Kontiolahti begynte ting å gå mot Norge da Karoline Knotten måtte en tur i snøen. Geværet så først ut til å klare seg, men Knotten slet med å sette inn ekstraskuddene.

Hun måtte bruke alle de tre ekstraskuddene og passerte på 18.-plass, 1.13 bak teten.

– Det er trangt og litt typisk jenter i fellesstart. Alle kommer alle veier, plutselig tråkket en på skiene mine. Jeg kom meg opp, men så kom røkla bak og meide meg ned. Det ble snø på hele børsa og i siktet, sa Knotten til NRK etter etappen.

På 2. skyting måtte hun ty til ekstraskudd allerede etter fire skudd, men greide seg likevel med seks skudd for å få ned de fem blinkene.

– Jeg tok en råsjanse, så da ble det altfor vanskelig på stående. Det er kjipt, men når vi først ikke henger med får vi gå skikkelig på trynet, sa Eckhoff etter sin etappe.

Hun sendte ut Ingrid Landmark Tandrevold på 18.-plass, 3.36 bak. Etter fullt hus på liggende skyting fikk også Tandrevold det tungt på stående, men holdt seg med nøp og neppe unna strafferunden.

Sverige vant stafetten etter sterke etapper av søstrene Elvira og Hanna Öberg. Før det hadde Johanna Skottheim sendt Mona Brorsson ut på 2.-etappen i rygg på det hviterussiske laget, som senere ikke ble noen trussel på stafetten.

Det var derimot Frankrike, som etter en sterk etappe av Anaïs Chevalier-Bouchet en stund ledet løpet. Til slutt endte de på 2.-plass, mens Tyskland sikret den siste pallplassen.

Knotten sendte ut Tiril Eckhoff 1.40 bak tet. Eckhoff skjøt fullt på liggende, men fikk det tungt på stående og endte med tre strafferunder.

Dermed kunne hun sende ut Marte Olsbu Røiseland på 13.-plass. Og nettopp Røiseland var det norske lyspunktet på stafetten. Hun leverte feilfri skyting, og med stor fart i sporet kunne hun til slutt gå Norge inn til 8.-plass, 3,04 bak svenskene.

(©NTB)

Flere nyheter: