Menu
Aleksandr Loginov og resten av det russiske laget må bære nøytrale farger heretter. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Skiskyting: Russiske og hviterussiske utøvere må konkurrere under nøytralt flagg

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har bestemt at russiske og hviterussiske utøvere må konkurrere under nøytralt flagg i kommende verdenscuprenn.

Av NTB | 26.02.2022 15:33:57

Sport: Det ble klart etter at lederne i organisasjonen møttes for å diskutere den russiske invasjonen i Ukraina, og dens komplikasjoner for skiskytterfamilien.

«IBU fordømmer på det sterkeste de russiske angrepene på Ukraina og uttrykker sin dypeste sympati for alle de berørte. Ukraina er et land med en stor skiskyttertradisjon og fanbase, og IBU står i solidaritet med dem. Vi håper inderlig en fredelig løsning kan bli funnet for å få slutt på den nåværende konflikten og lidelsen», skriver de i en pressemelding.

De har iverksatt en rekke grep. I tillegg til at det ikke skal være noen russiske eller hviterussiske flagg, skal også utøverne bære konkurransedrakter i nøytrale farger. Det vil heller ikke bli spilt av nasjonalsanger til de respektive landene.

Utøverne kan heller ikke sanke poeng i nasjonscupen eller i stafett. Neste verdenscuprenn går kommende uke i finske Kontiolahti.

(©NTB)

Flere nyheter: