Menu
Martin Nevland gikk siste etappe for Norge. Arkivfoto: Geir Olsen / NTB

Skiskyting: Norsk bronse på stafetten i junior-VM

Martin Nevland gikk Norge inn til bronsemedalje på stafetten over 4 x 7,5 kilometer i junior-VM i skiskyting i USA onsdag.

Av NTB | 02.03.2022 20:58:05

Sport: Det norske laget ledet stafetten etter både én og tre etapper, men til slutt ble Frankrike og Italia for sterke i kampen om de to gjeveste medaljene.

Mats Øverby innledet stafetten for Norge og sendte Martin Uldal ut i ledelse på etappe nummer to. Avstanden ned til nærmeste forfølger var på 14,2 sekunder.

Uldal brukte tre ekstraskudd på sin etappe og sendte Jørgen Sæter ut som andremann på etappe nummer tre. Opp til da ledende Tsjekkia skilte det 13,1 sekunder.

Sæter trengte to ekstraskudd for å få ned blinkene på sin etappe, før han sendte Martin Nevland ut i ledelse med 11,8 sekunder. Norges ankermann, som ble juniorverdensmester både på sprint og jaktstart i Soldier Hollow, lyktes ikke på standplass og måtte tåle en strafferunde.

Dermed måtte han se seg passert av både Frankrike og Italia.

På kvinnenes stafett ble det ingen medalje på den norske kvartetten. Ankerkvinnen Maren Bakken krysset målstreken som nummer fire. Hun var slått med tre og et halvt minutt i et renn der det til slutt ble enormt store avstander.

Åsne Skrede, Frida Dokken og Maren Kirkeeide utgjorde resten av det norske laget.

Gullkampen sto mellom Italia og Tyskland, med førstnevnte som vinner etter god skyting av Hannah Auchentaller på siste stående skyting.

Frankrike tok bronsen.

(©NTB)

Flere nyheter: