Menu
Simon Schempp (til v.), som her taper en målfotoduell mot Martin Fourcade om OL-gullet på fellesstart i Pyeongchang, avslutter karrieren. Foto: Terje Pedersen / NTB

Skiskyting: Karrieren over for Simon Schempp

Simon Schempp, som har fire VM-gull og flere OL-medaljer i skiskyting, avslutter karrieren med øyeblikkelig virkning. Det meldte han torsdag på sosiale medier.

Av NTB | 28.01.2021 17:08:01

Sport: Den tyske 32-åringen toppet karrieren med VM-gull på fellesstart i 2017. Han har til sammen sju VM-medaljer i stafett, blant dem tre i gull. I OL har han sølv på fellesstarten i Pyeongchang i 2018 (da han tapte for Martin Fourcade på målfoto), samt sølv og bronse i stafetter. Han vant også 12 verdenscuprenn.

De siste årene har han slitt med skader og andre helseproblemer, blant annet som følge av et sykkeluhell.

– Jeg merker at kroppen min ikke lenger tåler belastningen ved å være toppidrettsutøver, og selv min sterke vilje kan ikke veie opp for det. Jeg kan ikke lenger prestere på det nivået jeg ønsker, og nå må jeg ta konsekvensene av det, skriver Schempp på Instagram.

– Dette var den vanskeligste avgjørelsen jeg har tatt, men det føles rett.

(©NTB)

Flere nyheter: