Menu
SeaKing Hovedredningssentralen Sola
SeaKing. FOTO: Hovedredningssentralen på Sola

Skiløper måtte grave seg ned

Skiløperen som måtte grave seg ned på et fjell i Ullensvang lørdag, er hentet ned. Første forsøk på å hente ned mannen måtte avbrytes på grunn av dårlig vær.

Av NTB | 08.03.2020 10:34:04

Kriminalitet og rettsvesen: I 3-tiden natt til søndag var mannen som gravde seg ned ved Reinsnosi i Ullensvang kommune, nede igjen, rundt 15 timer etter at han meldte fra til politiet at han var i trøbbel.

– Da mannskapene fra Røde Kors fant mannen, var han noe kald. Han fikk i seg varm væske og fikk på seg tørre klær og er nå på vei hjem, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB.

Mannen har det fint etter forholdene.

Skiløperen meldte fra til politiet rundt klokken 12 lørdag. Røde Kors dro for å hente ham, men måtte snu som følge av det dårlige været.

I påvente av hjelp gravde skiløperen seg ned.

Lørdag kveld forsøkte redningsmannskapene seg på nytt etter at vinden roet seg. Rundt klokken 1.30 var Røde Kors fremme hos mannen.

Magnussen sier at han er mektig imponert over de frivilliges innsats. Han sier det har vært svært krevende forhold i fjellet.

– Han var på skitur og ble overrasket av dårlig vær, sa operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til Bergens Tidende lørdag.

Reinsnosi ligger litt over 1.600 meter over havet.

– Det er umulig å fly opp med helikopter. Det er knapt så en kommer seg fram med scooter. Vi har en posisjon, men kluet er å komme seg fram med det været som er, sa Hellesund til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: