reklame for Sheiken Bowling
Menu
En person er gravd fram etter at det gikk et snøskred ved et skianlegg i Trysil. Foto: Ola Matsson / Skistar Trysil / NTB

Skikjører til sykehus i luftambulanse etter snøskred i Trysil

En skikjører er gravd fram og fløyet til sykehus i luftambulanse etter at det gikk et snøskred i Trysil. Ingen andre er foreløpig savnet etter skredet.

Av NTB | 16.02.2022 14:26:45

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet opplyste onsdag formiddag at de likevel fortsetter ressursoppbygging og videre søk for å være sikre på at ingen andre ble tatt. Nødetatene har rykket ut med alt de har av mannskap, inkludert lavinehunder og helikopter. Frivillige har også rykket ut.

Meldingen om skredet kom klokken 11.46. Det var alpinsenteret som meldte fra etter å ha fått beskjed fra et skifølge om at det hadde gått et skred.

Stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt sier til NTB at skredet er mellom 100 og 150 meter bredt og gikk ved Bugderkanken på østsiden av Trysilfjellet.

Han sier det var en gruppe skikjørere i området, og at en av disse kjørte ned og ble tatt av skredet.

– Han ble meldt savnet, men er nå gravd fram. Han er våken og blir ivaretatt av helsevesenet, sier Teigen.

Senere onsdag sier Teigen til Østlendingen at mannen er fløyet til sykehus i Oslo med luftambulanse.

Driftssjef i Skistar Trysil, Jan Lindstad, sier til Hamar Arbeiderblad at det er rasfare i området etter snøfall den siste tiden. I tillegg er det svært tåkete i rasområdet onsdag formiddag.

De siste dagene har det kommet godt over 50 centimeter nysnø i Trysilfjellet.

Flere nyheter: