reklame for smiaa
Menu
Langrennssjef Espen Bjervig og Norges Skiforbund vil støtte Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skiforbundet: – Ønsker å gi Northug all den støtte og hjelp han trenger

Norges Skiforbund vil ikke konkludere rundt samarbeidsavtalen med Petter Northug, men sier at skiprofilen kan forvente seg det han måtte trenge av støtte.

Av NTB | 21.08.2020 13:38:05

Sport: Det opplyser forbundet i en pressemelding sendt ut kort tid etter at Northug møtte mediene i Trondheim fredag. På pressekonferansen vedgikk 34-åringen at han har et alvorlig og omfattende rusproblem.

Norges Skiforbund, som er blant Northugs samarbeidspartnere, fulgte seansen.

«Informasjonen som fremkom der blir en del av Skiforbundets vurderinger videre når det gjelder en beslutning om samarbeidet med Northug AS skal fortsette», skriver forbundet i etterkant.

«Skiforbundet vil bruke den tiden som er nødvendig før en beslutning om videre samarbeid blir tatt og ønsker ikke å si noe om disse vurderingene på nåværende tidspunkt», heter det videre.

Samtidig rekker forbundet ut en hånd til 34-åringen.

«Skiforbundet er glad for at Petter Northug sier at han innser alvoret i det som har skjedd og ønsker å få profesjonell hjelp. Det er viktig å understreke at Skiforbundet ønsker å gi Northug all den støtte og hjelp han trenger, uavhengig av beslutningen knyttet til det kommersielle samarbeidet», står det i pressemeldingen.

Langrennssjef Espen Bjervig har også tidligere opplyst til NTB at skiforbundet vil bruke tid på å vurdere framtiden til avtalen med Northug.

(©NTB)

Flere nyheter: