Menu
Russiske langrennsløpere utenfor hotellet på Fornebu. Foto: Annika Byrde / NTB

Skiforbundet nekter russisk og hviterussisk deltakelse – rennene går uavhengig av FIS-avgjørelse

Norges Skiforbund kommer til å arrangere renn i Drammen og Holmenkollen uten russere og hviterussere på startstreken.

Av NTB | 01.03.2022 09:22:38

Krig og konflikter: Det opplyser forbundet i en pressemelding. Norges Skiforbund har stått fast på at man ikke ønsker russisk eller hviterussisk deltakelse som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) bestemte mandag at de ikke vil nekte noen løpere deltakelse på bakgrunn av nasjonalitet. Det finner ikke Norges Skiforbund seg i.

– Vi hadde håpet at FIS skulle komme til den avgjørelsen på vegne av hele skisporten, men nå kan ikke Skiforbundet vente lenger. Skistyret har derfor i dag tidlig besluttet å meddele FIS at russiske og hviterussiske utøvere ikke får starte i konkurranser i Norge, sier skipresident Erik Røste.

Det skal gås langrennssprint i Drammen torsdag og tremil og femmil i Holmenkollen til helgen. Dessuten er det hopprenn og kombinertrenn både fredag, lørdag og søndag i det norske nasjonalanlegget.

FIS har en mulighet til å frata rennene verdenscupstatus, men har så langt ikke uttalt seg om det norske skiforbundets avgjørelse.

Presset mot det internasjonale forbundet har vært stort det siste døgnet, særlig etter at Den internasjonale olympiske komité (IOC) mandag ettermiddag anbefalte utestengelse av Russland og Hviterussland fra alle internasjonale idrettskonkurranser.

(©NTB)