Menu
Clas Brede Bråthen krever å få fast ansettelse i Norges Skiforbund. Foto: Annika Byrde / NTB

Skiforbundet avfeier forslag i konflikten med Bråthen: – Sterkt beklagelig

Skihoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen fikk torsdag vite at styret i Norges Skiforbund sier nei til hoppkomiteens forslag til konfliktløsning.

Av NTB | 30.09.2021 15:38:47

Arbeidsliv: Det bekrefter Bråthens advokat Marit Håvemoen overfor NTB.

– Vi har i dag fått vite at skiforbundet ikke aksepterte det, sier Håvemoen.

Det var TV 2 som omtalte den siste utviklingen i Bråthen-saken først.

Tirsdag ble det kjent at hoppkomiteen hadde stilt seg bak et forslag til løsning på konflikten mellom Bråthen og skiforbundet. Bråthen selv hadde også godtatt kompromisset, men skistyret vender tommelen ned.

– Bråthen synes at det er overraskende. Hvorfor de forkaster det løsningsforslaget hoppkomiteen stiller seg bak, vet vi ikke. Men vi mener det er sterkt beklagelig for alle involverte og hele hoppmiljøet, som nå ønsker å ha fokus på det sportslige, sier Håvemoen til NTB.

– Han er selvfølgelig skuffet. Han ønsker å fokusere på den viktige sesongen som kommer. Han hadde håpet at dette skulle føre til en avklaring og ro i organisasjonen.

Skiforbundets advokat Nina G. Sandnes har ikke besvart NTBs forespørsler.

Konflikten mellom Bråthen og skiforbundet ble kjent 17. august. Da avslørte TV 2 at NSF vil avslutte sportssjefens kontrakt når den går ut i april neste år.

Kort tid senere varslet Bråthens leir at det er aktuelt å gå rettens vei for å bli fast ansatt i jobben han har hatt på midlertidige kontrakter de siste 17 årene.

Skiforbundet har uttalt at de ikke ønsker å forlenge med Bråthen fordi de mener at han har hatt en uakseptabel kommunikasjonsform og atferd. Senere har flere forslag til forlik og nye arbeidsavtaler kommet på bordet, uten at det er oppnådd enighet.

I samme periode truet flere av skiforbundets sponsorer med å trekke støtten på grunn av Bråthen-saken.

Bråthen leverte tidligere i uken stevning mot Norges Skiforbund. Håvemoen sier han fortsetter i stillingen som sportssjef mens den rettslige prosessen pågår.

Ifølge VG innebar det nevnte løsningsforslaget at Bråthen skulle får en stilling som toppidrettssjef for hopp. Der ville han få ansvaret for sportslig aktivitet, men miste ansvaret for mer administrative oppgaver.

(©NTB)

Flere nyheter: