Menu
Marius Lindvik ble beste norske med en 6.-plass under lørdagens skiflygingskonkurranse i tyske Oberstdorf. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Skiflyging: Stefan Kraft vant på skuffende norsk hoppdag i Oberstdorf

Marius Lindvik ble beste norske med 6.-plass i lørdagens skiflygingskonkurranse i tyske Oberstdorf. Halvor Egner Granerud røk i 1. omgangen.

Av NTB | 19.03.2022 18:04:41

Sport: Dermed tapte han viktige poeng i verdenscupsammendraget opp til japanske Ryoyu Kobayashi, da det gjenstår tre renn av årets sesong. Slovenerne Ziga Jelar og Timi Zajc tok henholdsvis 2.- og 3.-plass i lørdagens hoppkonkurranse.

Joacim Ødegård Bjøreng, Bendik Jakobsen Heggli, Robin Pedersen, Johann André Forfang, Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud utgjorde de norske hopperne.

Første omgang var preget av mye vind og arrangøren justerte ned bommen flere ganger. Det gikk på bekostning av Forfang, som måtte kjempe hardt nedover bakken for 200 meter. Han lå dermed på en 20.-plass før finaleomgangen. Bjøreng, Pedersen og Granerud gikk ikke videre etter svake hopp på under 200 meter.

Heggli overrasket stort og ble Norges beste under fredagens kvalifisering. Det fulgte han opp lørdag med et svev på 217,5 meter og en 12.-plass før 2. omgang. Den nybakte verdensmesteren i skiflyging, Marius Lindvik, landet på 217 meter, som holdt til en 4.-plass.

I andre omgang ble vondt verre for Forfang, da han landet på 170 meter. Det ga til slutt en skuffende 29.-plass. Heggli fortsatte den gode formen og gikk opp i ledelsen etter et svev på 223,5 meter. Det holdt til en imponerende 7.-plass for 20-åringen. Lindvik leverte et solid hopp på 218,5 meter under vanskelige forhold som holdt til en 6.-plass.

– Jeg er litt sjokkert og vet egentlig ikke hva jeg skal si. Det var drittgøy i dag. Jeg var kjempefornøyd med en 20.-plass i Holmenkollen, så det her tok kaka. Jeg fikk godt trøkk på skiene og da gikk det langt, sa Heggli til Viaplay etter rennet.

Det er skiflyging i Oberstdorf også på søndag. Verdenscupsesongen avsluttes i skiflygingsbakken i slovenske Planica neste helg. Der står to individuelle renn og en lagkonkurranse på programmet.

(©NTB)

Flere nyheter: