Menu
Bendik Jakobsen Heggli var beste nordmann i fredagens kvalifisering i skiflyging i Tyskland. Her er han fra Holmenkollen nylig. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Skiflyging: Heggli-skrell i Oberstdorf – tredje best i kvalik

Bendik Jakobsen Heggli (20) overrasket stort ved å bli Norges fremste hopper på resultatlistene i fredagens verdenscupkvalifisering i skiflyging i Oberstdorf.

Av NTB | 18.03.2022 19:04:37

Sport: Den unge trønderen gjorde et svev på 226 meter i mammutbakken. Kun to mann greide å slå Heggli i toppen til slutt: Stefan Kraft (Østerrike) og Anze Lanisek (Slovenia).

Han endte 14,8 poeng bak Kraft. Forholdene endret seg noe til det verre etter Hegglis kjempehopp tidlig i kvaliken.

– Dette var veldig gøy. Jeg hadde to gode treningshopp før i dag, og så ble det bare enda bedre nå. Klager ikke på det, sa han til Viaplay etterpå.

Marius Lindvik tok femteplassen. Den nybakte verdensmesteren i skiflyging greide 220,5 meter. De øvrige norske havnet langt bak. Halvor Egner Granerud var uheldig og kjørte gjennom et granbarmerke i bakken etter landing.

Det holdt på å gå galt, men holdt seg på beina og gikk trygt videre. Han ble nummer 28 etter å ha hoppet 200,5 meter. Robin Pedersen (215,5 meter), Joacim Ødegård Bjøreng (205,5) og Johann Forfang (198,5) er også klar for helgens konkurranser.

Fredrik Villumstad gikk akkurat ikke videre som Norges eneste hopper. Han noterte 185,5 meter og endte på 41.-plass.

Det er renn i Oberstdorf både lørdag og søndag.

Verdenscupsesongen avsluttes i skiflygingsbakken i slovenske Planica neste helg. Der står to individuelle renn og en lagkonkurranse på programmet.

(©NTB)

Flere nyheter: