reklame for Sheiken Bowling
Menu
Rennleder Torbjørn Broks Pettersen. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Skifestene før jul ikke i fare tross høye strømpriser

Ski- og skiskytterhelgene i Lillehammer, Beitostølen og Sjusjøen før jul går som planlagt takket være snølagre og inngåtte avtaler om makspris på strøm.

Av NTB | 16.09.2022 11:00:57

Sport: Idretts-Norge har slått alarm grunnet strømprisene. De frykter at høye priser vil føre til stengte anlegg og lavere aktivitet.

I de siste årene har flere skiarrangør vært helt avhengig av kunstsnø for å få arrangementene sine i havn, i hvert fall har det vært tilfelle med mange store førjulsarrangementer.

Produksjon av kunstsnø krever bruk av strøm, og i disse dager koster strømmen flesk i Sør-Norge.

– Vi har opparbeidet oss lager med snø både på Beitostølen og i Lillehammer. I Lillehammer må vi nok produsere litt mer, men vi har allerede inngåtte avtaler om makspris. Vi skal klare dette, sier Torbjørn Broks Pettersen til NTB.

Han er rennleder på Beitostølen, der det både er tradisjonell åpningshelg i langrenn i november og verdenscup i desember. Pettersen har samme funksjon for verdenscuprennene i langrenn i Lillehammer i starten av desember.

Heller ikke på Sjusjøen og Natrudstilen vil strømprisene sette noen demper på aktiviteten.

– Vi har avtaler om makspris og skal klare å gjennomføre de arrangementene vi har påtatt oss, sier Mathias Neraasen til NTB.

Neraasen er bestyrer for Ringsaker Almenning som har ansvaret for anleggene på Sjusjøen og Natrudstilen.

Sjusjøen og Natrudstilen har i en årrekke vært blant de første med ferdigstilte kunstsnøløyper i de siste årene og har blant arrangert åpningshelgen for skiskytterne.