Menu
Redningsskøyta Mjøsvekteren slepte onsdag Skibladner til kai i Gjøvik, etter at Norges eneste hjuldamper fikk totalhavari på den ene skovlen. Foto: Redningsselskapet / NTB

Skibladner ute av drift etter totalhavari på Mjøsa

Norges eneste hjuldamper – DS «Skibladner» – fikk onsdag totalhavari på den ene skovlen. Det er ikke kjent hvor lenge «Mjøsas hvite svane» er ute av drift.

Av NTB | 15.06.2022 18:45:52

Politikk: Politiet i Innlandet opplyste at Skibladner ved 17-tiden fikk totalhavari på den ene skovlen og måtte få bistand fra Mjøsvekteren. Videre ble det opplyst at hjuldamperen skulle taues til Gjøvik av redningsskøyta 148 Mjøsvekteren og at en politibåt skulle bistå når den ankom Gjøvik havn.

Turistbåten Skibladner, som av mange kalles «Mjøsas hvite svane», var ved 18-tiden var i ferd med å slepes til kai i Gjøvik. Noen timer senere kunne Redningsselskapet opplyse at redningsskøyta hadde fullført jobben og at Skibladner var slept inn til kai.

Til Hamar Arbeiderblad opplyser Redningsselskapet at problemene startet kort tid etter avgang fra Gjøvik. Skibladner kom seg om lag halvveis til Moelv før assistanse måtte tilkalles.

Det var seks passasjerer om bord.

Oplandske Dampskibsselskap opplyser til avisen at de har vært i kontakt med et firma som skal bistå med reparasjon av skadene, og at de torsdag vil få vite hvor lenge båten vil være ute av drift.

Det er ikke mer enn litt over en uke siden hjuldamperen omsider kom i gang med sommersesongen. I mai måtte skipet utsette årets planlagte oppstart fordi vannstanden i Mjøsa var for lav, men søndag 5. juni ble den påkrevde vannstanden på 3.50 meter nådd.

Onsdag ble det bråstopp med havari. Nå håper Oplandske Dampskibsselskap at uflaksen snart er over for Skibladner i år.

– Gamle damer er lunefulle. Men vi skal klare dette også og få reparert så fort som mulig, slik at vi får resten av sommeren på Mjøsa, sier styreformann Bjørn Blichfeldt, til Hamar arbeiderblad.

(©NTB)

Flere nyheter: