Menu
DS «Skibladner» er Norges eneste hjuldamper og eldste skip i jevnlig drift, bygget i 1854-1856 ved Motala verft i Sverige. Det er verdens eldste operative hjuldamper i rutegående trafikk. Foto: Heiko Junge / NTB

Skibladner snart på vannet igjen etter havari

Etter havariet 15. juni har ikke Mjøsas hvite svane vært å se, men nå kan Skibladner kanskje ses på vannet allerede til helgen.

Av NTB | 13.07.2022 05:30:40

Økonomi og næringsliv: Norges eneste hjuldamper – DS «Skibladner» – fikk i midten av juni totalhavari på den ene skovlen. Siden har båten vært ute av drift.

Turistbåten, som av mange kalles «Mjøsas hvite svane», kan være på vannet igjen for testkjøring allerede til helgen, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Vi har fått de fleste delene produsert, så nå er det remontering denne uka. Deretter kommer testkjøring, sier markedssjef Eva Stø.

Testkjøringen kan skje allerede til helgen – uten passasjerer.

– Vi tar fortsatt utgangspunkt i 26. juli, men vi håper jo at vi kan dra ut noen dager før hvis alt er på stell, sier Stø.

Ifølge Stø vil Skibladner kunne seile til og med 4 september, før båten legges opp på slipp. Dermed blir sesongen kraftig forkortet.

Hun anslår at de har mistet mellom 7000 og 10.000 billetter i løpet av skadeperioden.

(©NTB)

Flere nyheter: