reklame for Sheiken Bowling
Menu
Therese Johaug dro til fra start og fikk med seg Ebba Andersson på den 34 kilometer lange etappen i skitouren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ski Tour: Johaug måtte kjempe for sin fjerde etappeseier

Ingvild Flugstad Østberg yppet seg mot slutten av den fjerde etappen av Ski Tour torsdag, men Therese Johaug holdt unna og tok sin fjerde strake etappeseier.

Av NTB | 20.02.2020 13:01:36

Sport: Therese Johaug tok sin 70. verdenscupseier og sin fjerde strake seier i årets Ski Tour.

Ingvild Flugstad Østberg tok annenplassen, og bare 4,0 sekunder skilte mellom de to. Det så lenge ut til å bli en parademarsj for Johaug, som på det meste hadde en ledelse på nesten 40 sekunder underveis på de 34 kilometerne.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde nedover, men plutselig hørte jeg at Ingvild bare var 12 sekunder bak. Jeg måtte virkelig i kjelleren, men det var en kul fight, sa Johaug til NRK.

31-åringen fra Dalsbygda innrømmer at hun virkelig måtte jobbe for seieren.

– Det er mulig jeg startet litt for hardt. Det var tøft å gå alene med mye motvind.

– Plutselig begynte jeg å se den gule trøya der framme og jeg følte at jeg nærmet meg veldig. Jeg klarte det akkurat ikke, men jeg er veldig fornøyd og jeg disponerte løpet bra, sa Østberg til NRK. Hun overtok andreplassen i Ski Tour og passerte Heidi Weng i sammendraget. Østberg er 2,06 minutter bak Johaug, mens Weng har 2,39 å ta igjen.

Weng endte 1.21,6 minutter bak Johaug i Meråker. Svenske Ebba Andersson tok fjerdeplassen som beste utenlandske løper. Hun ble slått med over to minutter, og er 4 minutter og 15 sekunder bak Therese Johaug.

På grunn av rufsete vær på fjellet ble dette endret til 34 kilometer med start og mål i Meråker. Først gikk løperne 2,5 kilometer inne på Grova skistadion før turen gikk helt opp på snaufjellet. Der gikk de en sløyfe før de snudde og gikk til tilbake til Meråker. Etappen ble avsluttet med en ny 2,5 kilometer inne på skistadion.

Johaug dro til fra start og fikk svenske Ebba Andersson i rygg da de startet veien opp til fjellet. Det ble etter hvert en trio hvor bare Heidi Weng klarte å holde følge.

Etter litt over elleve minutters gange og rundt 4,5 kilometer unnagjort sa Johaug takk for følget. Hun fikk raskt flere sekunders forsprang og økte til rundt halvminuttet.

Oppe på fjellet kvittet Weng og Østberg seg med Andersson, og en drøy mil fra mål var det klart at det gikk mot ny norsk trippelseier. De to hadde også tatt kraftig inn på Johaug i tet.

– Jeg hadde ikke sjanse, men det er den beste 3-mila jeg har gått, sa Weng.

Ski Tour 2020 avsluttes i Granåsen med klassisk sprint lørdag og 15 km jaktstart i klassisk stil søndag.

Østberg trodde lenge hun var helt sjanseløs mot Johaug da hun fikk beskjed fra trener Geir Endre Rogn om at lagvenninnen var så mye som 40 sekunder foran.

Etappen skulle egentlig gått over 38 kilometer fra Storlien i Sverige til Meråker.

Weng og Andersson dannet en duo, men fikk etter hvert selskap av Ingvild Flugstad Østberg, som hadde startet litt mer forsiktig. Halvveis på etappen var avstanden redusert fra rundt 35 sekunder på det meste til rundt 28 sekunder.

(©NTB)

Flere nyheter: