Menu
Jørgen Baklid (midten) gikk inn til VM-gullet på jaktstarten i skiorientering i Finland. Her fra VM i fjor. Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB

Ski-O: VM-gull til Jørgen Baklid

Jørgen Baklid sikret seg gullet på jaktstarten i VM i skiorientering i finske Kemi onsdag.

Av NTB | 16.03.2022 10:25:05

Sport: Jørgen Baklid gikk ut på en fjerdeplass, og ved første meldepost var han nummer sju. Han avanserte etter hvert i feltet, og ved 7,1 kilometer var han i tet. I mål skilte det 34 sekunder ned til finske Tuomas Kotro. Finnen var også nummer to etter sprinten.

Bronsen gikk til Nicola Müller fra Sveits, 1.01 minutter bak nordmannen på jaktstarten over 17,6 kilometer.

– Det var deilig med seier, sa Baklid.

Taktikken foran jaktstarten var klar med bare sju sekunder opp til lederen etter sprinten.

– Jeg visste etter gårsdagens sprint at jeg hadde farten inne, så jeg fokuserte på å gjøre mitt eget løp og ha kontroll på mine poster. Jeg gjorde en liten feil i starten, men deretter har jeg gått veldig bra sa VM-vinneren.

I fjor vant han VM-gull på mellomdistanse, og etter hviledag torsdag er det nettopp den distansen som venter på fredag.

Slik gikk det med de andre norske: 13) Vegard Gulbrandsen, 14) Henrik Fredriksen Aas, 20) Isak Jonsson, 28) Aslak Heimdal, 30) Eskild Frøisland, 32) Trygve Myhr, 37) Bjørnar Kvale.

(©NTB)