Menu
Simen Hegstad Krüger gikk ankeretappen for norgesmester Lyn. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ski-NM: Favoritten Lyn forsvarte stafettgullet

Hans Christer Holund knekte konkurrentene på 2. etappe og sørget for at Simen Hegstad Krüger kunne gå Lyn inn til nok et overlegent stafettgull i NM.

Av NTB | 27.03.2022 14:19:31

Sport: Lyn-laget med Johan Tjelle, Holund og Krüger noterte hattrick i NM-seirer. De to sistnevnte var også med på gullagene i 2016 og 2017.

– NM-stafetten betyr mye for oss. Det er ikke bare vi tre som er en del av dette laget. Det er en stor gjeng bak, og det er stas å få representere klubben, sa Krüger til NRK etter den klare seieren.

Det ble mer spenning om plassene bak. Kjelsås var ikke uventet nærmest Lyn, og det ble sølv til laget akkurat som i kvinneklassen. Bronsen gikk til Lillehammer og ankermann Martin Løwstrøm Nyenget, som gikk dagens raskeste etappe.

En som ikke lot seg knekke av Holund var Harald Østberg Amundsen, som gikk Asker opp til 2.-plass ved siste veksling. Men avstanden til Lyn var på 37,9 sekunder, en ledelse verdensklasseløperen Krüger ikke hadde problemer med å forsvare. Amundsen vekslet for øvrig to sekunder foran Rustads Iver Tildheim Andersen.

– Jeg følte jeg fikk ganske god kontroll tidlig, og så var det å gå jevnt, sa Holund til NRK.

Han økte forspranget med 16,4 sekunder i løpet av de første to kilometerne på ankeretappen. I mål vant han med 1.12,8 minutt til Kjelsås’ Håvard Moseby. Ned til bronselaget var det 1.52 minutt.

Rustad gjorde en god stafett og ble nummer fire, mens Byåsen tok 5.-plassen og Åsen 6.-plassen.

Lyn var favoritt og med i teten hele veien. På klassisketappen hang Tjelle med Ørn (Mikael Gunnulfsen) og Kjelsås (Edvard Sandvik) inn til veksling. Deretter trykket Holund til, og han skaffet seg raskt en luke på sin etappe.

– Når jeg får 40 sekunder fra veksling, bør jeg ikke rote det til. Da tror jeg ikke at jeg hadde turt å vise meg i smøreboden etterpå, sa Krüger.

(©NTB)