reklame for Utvik Autoservice
Menu
Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger tok NM-gull i langrenn på Konnerud i vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ski-NM 2022 til Harstad

Styret i Norges Skiforbund besluttet torsdag at ski-NM del 1 i 2022 skal arrangeres i Harstad.

Av NTB | 29.04.2020 19:47:43

Sport: Sesongen 2021/22 blir spesiell når det gjelder NM del 1 i langrenn.

Ettersom OL arrangeres i Beijing i februar blir det ikke rom for et ski-NM i slutten av januar. Dermed blir NM langrenn del 1 et hoved-NM i etterkant av sesongen i månedsskiftet mars/april.

Det er også aktuelt at det kan bli innlagte NM-øvelser på Beitostølen i forbindelse med sesongstarten samme sesong, men dette avgjøres først etter at den internasjonale terminlista blir vedtatt.

I Harstad er det tradisjonelt snøsikkert om vinteren, og anlegget har de siste årene også økt sin kapasitet i forhold til snøproduksjon. Klubbene i Harstad, Medkila Skilag og IF Kilkameratene, har også arrangert mange skirenn med stor suksess tidligere, men har aldri arrangert et mesterskap på nivå med NM del 1 før.

– Harstad er en solid søker og en god kandidat for et norgesmesterskap i langrenn del 1, og det er stor langrennsinteresse engasjement i distriktet. Tilbakemeldingene etter blant annet NM del 2 i 2015 er gode, og vi ser fram til et spennende hoved-NM i langrenn om to år, sier leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad.

I Harstad er man selvsagt glad for avgjørelsen til skiforbundet.

– Vi har jobbet jevnt og trutt de siste årene med å arrangere skirenn av god kvalitet i Kilbotn. Avgjørelsen i Skiforbundet setter vi stor pris på. Vi lover å levere et topp NM del 1 for langrennssporten i 2022. I vinter mistet vi to store arrangement på grunn av korona, da var det ekstra gledelig med denne avgjørelsen i Skiforbundet, sier rennleder for NM i langrenn i 2022, Rune Tøllefsen.

Det var stor konkurranse om å få retten til å arrangere hoved-NM i langrenn sesongen 2021/22. I tillegg til Harstad søkte også Beitostølen, Gålå, Alta, Tolga, Hovden og Lillehammer.

(©NTB)

Flere nyheter: