Menu
Langløpskongen Andreas Nygaard da han vant Birkebeineren i vinter. Foto: Alexander Sundal Skjerven / NTB.

Ski Classic: Persson foran Hoel i sesongens siste renn – Norgren avsluttet på topp

Svensken Emil Persson spurtslo nordmannen Johan Hoel i sesongens siste langløp i Ski Classic-serien.

Av NTB | 09.04.2022 11:34:30

Sport: Emil Persson og Hoel var alene i tet og var aldri truet bakfra i avslutningen av det 70 kilometer lange Ylläs-Levi-rennet i Finland. De to var i en egen liga i rennet.

Persson tok sin niende seier i karrieren, og han vant denne sesongens første og siste renn. Persson er en god staker når det drar seg til.

– Dette føles nydelig. Det er alltid kult å vinne. Jeg har en god finish og hadde ganske god kontroll, sa Persson til NRK.

– Jeg er veldig fornøyd med å sikre den gule trøya. Jeg slet i starten i dag, men det kom seg de to siste milene. Jeg så at vi nærmet oss, sa Nygaard, en nordlending av det seige slaget.

Nygaard har vunnet Ski Classic sammenlagt totalt tre ganger. Sist sesong var Emil Persson den beste.

Thea Krokan Murud ble nummer tre.

39-åringen gir seg etter denne sesongen.

– Det er med blandede følelser jeg gir meg. Det kjennes skjønt ut, men det er også med en følelse av sorg, sa Norgren.

Også Laila Kveli og Lina Korsgren stopper karrierene etter denne sesongen. Thea Krokan Murud vurderer å gjøre det samme.

– Det er kjipt av Britta og de andre gir seg. Det blir tynnere, men jeg regner med at det kommer noen nye inn, sa Slind.

Norgren vant Ski Classic sammenlagt for sjette gang. Det blir ingen sjuende.

Andreas Nygaard hadde allerede avgjort kampen om sammenlagtseieren før rennet inn mot Levi. Lørdag tok han 3.-plassen, men det var 48,6 sekunder opp til vinneren fra Sverige. Emil Persson ble nummer to i Ski Classic sammenlagt sesongen 2021/22.

Britta Johansson Norgren vant klassen for kvinner i sitt aller siste løp. Hun spurtslo Astrid Øyre Slind og seilet over målstreken til sin 25. seier i Ski Classic.

(©NTB)

Flere nyheter: