Menu
Skattedirektør Hans Christian Holte og Skatteetaten skal administrere ordningen med kontantstøtte til bedrifter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Skatteetaten skal styre kontantstøtten til bedriftene

Skatteetaten har fått oppdraget med å forvalte kompensasjonsordningen for næringslivet. Viktig å hindre misbruk, sier skattedirektøren.

Av NTB | 03.04.2020 08:03:04

Medisin og helse: – Vi må lage ordningen slik at den er rask og enkel å bruke, men ikke enkel å misbruke, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Finansdepartementet har gitt Skatteetaten et overordnet ansvar for støtteordningen for bedrifter som får et vesentlig inntektsfall som følge av koronakrisen. Ordningen skal på plass raskt, lover Holte.

– Samtidig er det viktig at rask saksbehandling ikke går på bekostning av etterlevelse av regelverket. Kontrollrutiner vil ha høy prioritet, sier han.

Hvis alt går etter planen, vil bedriftene kunne levere søknad om kompensasjon for tapt omsetning i mars fra 17. april, forutsatt at Stortinget vedtar regjeringens forslag og at ESA godkjenner ordningen, opplyser Finansdepartementet.

Bedriftene kan enten bruke fjorårets regnskapstall eller omsetningen i januar og februar som grunnlag for utregning av omsetningsfallet i mars, april og mai.

– Vi ønsker at denne ordningen skal treffe bredt og hjelpe sunne, levedyktige bedrifter gjennom denne tøffe tiden. Det gjelder selvfølgelig også gründere og vekstbedrifter som skal ta Norge gjennom en nødvendig omstilling, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

(©NTB)

Flere nyheter: