Menu
Langrennsløper Maiken Caspersen Falla blir norsk flaggbærer under åpningen av Beijing-OL. Foto: Norges Skiforbund / NTB

Skaslien erstatter Falla som norsk flaggbærer

Maiken Caspersen Falla blir likevel ikke norsk flaggbærer under OLs åpningsseremoni fredag. Kristin Skaslien overtar jobben.

Av NTB | 04.02.2022 10:06:49

Sport: Det opplyser Olympiatoppen i en pressemelding.

«Maiken Caspersen Falla skulle vært den ene av to flaggbærere under kveldens åpningsseremoni, men det ble dessverre forfall på Maiken Caspersen Falla», heter det der.

Årsaken til at Falla uteblir, handler om prioriteringer.

«Vedrørende Maiken Caspersen Fallas forfall til åpningsseremonien i Beijing, har Maiken jobbet litt med å justere seg inn i spise- og soverutinene etter ankomst Kina. Hun velger derfor å ha fokus på å forberede seg best mulig til konkurransene», heter det i en uttalelse fra langrennsleiren.

Langrennsstjernen skal i utgangspunktet ikke i aksjon under vinterlekene i Kina før på sprinten. Den går tirsdag 8. februar. Falla tok sølv under OL i Pyeongchang bak svenske Stina Nilsson. I Sotsji i 2014 ble hun olympisk mester.

Kjetil Jansrud skal være den mannlige flaggbæreren under fredagens åpningsseremoni.

Kristin Skaslien tok OL-bronsemedalje for blandet lag under OL i Pyeongchang i 2018 sammen med ektemannen Magnus Nedregotten. I årets vinterleker har duoen innledet svakt med tre tap og en seier på de fire første kampene.

(©NTB)