Menu
Birgit Skarstein er gullfavoritt i finalen under EM i München. Foto: Javad Parsa / NTB

Skarstein vant innledningsheatet i EM – dobbeltscullerne videre

Birgit Skarstein var overlegen i det innledende heatet i parasinglesculler under EM i roing i München. Begge dobbeltscullerne tok seg til semifinale.

Av NTB | 05.08.2022 11:00:39

Sport: Skarstein er en svært merittert roer og har både Paralympics- og VM-gull å vise til gjennom karrieren. 33-åringen vant heatet enkelt på jakt etter edelt metall i München.

Ukrainske Anna Sheremet tok styringen på heatet innledningsvis, men underveis tok Skarstein mer og mer innpå, og med 1400 meter igjen tok hun ledelsen.

Den ga hun aldri fra seg og kontrollerte til slutt inn seieren. Tyske Manuela Diening og israeleren Moran Samuel er de to andre i klassen. Skarstein tok i fjor karrierens første EM-gull. Finalen går lørdag formiddag.

Dobbeltsculleren med Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik tok seg videre til semifinale med tredjeplass i sitt innledende heat bak overlegne Romania.

Herrenes dobbeltsculler er også videre til semifinale. Martin Helseth og Erlig Øyasæther endte på 2.-plass i sitt heat. Semifinalen for kvinner går av stabelen fredag, mens herrene skal i aksjon igjen lørdag.

(©NTB)