Menu
Birgit Skarstein er gullfavoritt i finalen under EM i München. Foto: Javad Parsa / NTB

Skarstein og Borch vant innledningsheat i EM – dobbeltscullerne videre

Birgit Skarstein og Kjetil Borch var overlegne i sine innledende heat under EM i roing i München. Begge de norske dobbeltscullerne tok seg til semifinale.

Av NTB | 11.08.2022 12:20:43

Sport: Skarstein er en svært merittert roer og har både Paralympics- og VM-gull å vise til gjennom karrieren. 33-åringen vant heatet i parasinglesculler enkelt på jakt etter edelt metall i München.

Ukrainske Anna Sheremet tok styringen på heatet innledningsvis, men underveis tok Skarstein mer og mer innpå, og med 1400 meter igjen tok hun ledelsen.

Den ga hun aldri fra seg og kontrollerte til slutt inn seieren. Tyske Manuela Diening og israeleren Moran Samuel er de to andre i klassen. Rostadion i den tyske OL-byen fra 1972 var til tider preget av sterke vindkuler mot roretningen.

– Det var heftig, sa Skarstein til NRK.

Hun tok karrierens første EM-gull i fjor. Finalen går lørdag formiddag.

Dobbeltsculleren med Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik tok seg videre til semifinale med tredjeplass i sitt innledende heat.

Herrenes dobbeltsculler er også videre til semifinale. Martin Helseth og Erlig Øyasæter endte på 2.-plass i sitt heat. Semifinalen for kvinner går av stabelen fredag, mens herrene skal i aksjon igjen lørdag.

Siri Eva Kristiansen er klar for semifinale i singlesculler med sin 3.-plass i heatet. Hun rodde sterkt og var i mål bak Hellas og Sveits.

Lettvekts-dobbeltsculleren ved Lars Benske og Ask Tjøm må ro oppsamling for en sjanse på finaleplass. De havnet på tredjeplass i heatet. I juni gikk de til topps i verdenscupregattaen i polske Poznan. Det var deres første internasjonale konkurranse sammen.

Han kom tidlig bakpå og greide ikke hente seg inn for å bli blant de tre beste som gikk til semifinale. Oppsamlingsheatet går fredag formiddag.

Fireren med Ole Amund Storlien, Petter Tufte, Andreas Berge og Mathias Wie endte sist i sitt heat og skal også ro oppsamling.

– Det var mye motvind utpå der, og vi slet med å få opp frekvensen, sa Petter Tufte.

I lettvektsklassen for dobbeltscullere må Oda Aagesen og Maia Emilie Lund ut i oppsamling etter å ha havnet sist i sitt heat. Jonas Juel, Erik Solbakken, Oscar Helvig og Kristoffer Brun kom sist i sitt oppsamlingsheat. De havnet også sist i sitt kvalifiseringsheat.

OL-sølvvinner Kjetil Borch, som ikke har konkurrert siden OL i fjor, tok tidlig teten i sitt heat og ga den aldri fra seg. Han vant til slutt med litt over fire sekunder ned til danske Bastian Secher på annenplass. Med det er han klar for semifinale i singlesculler lørdag.

Oskar Sødal må ro oppsamlingsheat i lettvektsklassen for singlesculler etter sin fjerdeplass i kvalifiseringsheatet.

(©NTB)