Menu
Disse flaskene skal skytes av politiet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Skarpskytter klar for å skyte gassflasker etter brann i Oslo

Politiet varsler om stor eksplosjonsfare grunnet gassflasker i et bygg som natt til fredag brant på Frogner. En skarpskytter skal fredag skyte hull i flaskene.

Av NTB | 15.03.2019 06:47:54

Kriminalitet og rettsvesen: Meldingen om brannen kom klokken 3.24. Rundt klokken 4.18 var brannen i bygget mellom Frogner stadion og en tennisbane slukket.

Det var brannvesenet som varslet politiet om at det sannsynligvis finnes flasker med acetylen inne på stedet.

– Det er stor eksplosjonsfare når slike flasker befinner seg i varme og trykk, sa operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB klokken 4.05.

Fra innsatsleder Erik Hestvik på stedet får NTB opplyst at det er snakk om ni flasker som Delta-medlemmet skal skyte hull i.

Området rundt Frognerparken er avsperret, i tillegg til flere omliggende gater, blant annet deler av Professor Dahls gate og Kirkeveien. Ingen beboere er så langt evakuert.

Det samme sier politiet.

– Dette er krevende. Og får vi ikke skutt hull på flaskene, vil det nok ta rundt 24 timer før vi kan nærme oss, noe som vil bli et samfunnsmessig problem på grunn av området som er avsperret, sier Skott.

– Vi tenker vårt, men det er politiet som tar den biten og som etterforsker det. Men det er jo spesielt, sier vaktkommandør Morten Bergh ved Oslo 110-sentral til NTB.

Etter forrige brann gikk 110-sentralen ut med en oppfordring til byggeplasser om opprydding og sikker oppbevaring av gass.

– Det er klart at det ikke er blitt gjort nok på denne byggeplassen. Dette blir nok en jobb i etterkant for forebyggende avdeling, sier Bergh.

Klokken 6.13 opplyser politiet på Twitter at skarpskytteren straks vil skyte hull i flaskene, og at det kan høres flere skudd i området.

Like over klokken 5 opplyste brannvesenet på Twitter at det kan se ut som det blir en langvarig innsats. Årsaken er sikten.

28. februar brant det i bygningsmateriale på samme sted.

(©NTB)

Flere nyheter: