Real Madrid jubler for scoring mot Atletico. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Skandalescener da Real Madrid-seieren røk i glohett byderby – anonym Sørloth byttet ut

La Liga-storkampen mellom Atlético Madrid og Real Madrid måtte stanses i nesten et kvarter etter skandalescener. Atletico Madrid reddet poeng på tampen.

Av NTB | 29.09.2024 23:21:32

Sport: Det prestisjetunge rivaloppgjøret, der Alexander Sørloth var en av aktørene, vil bli husket for det som skjedde med rundt 20 minutter igjen å spille.

Kampen måtte da stanses etter at det ble kastet en rekke gjenstander ut på banen. Foranledningen var en episode mellom supporterne og keeper Thibaut Courtois.

I sekundene som fulgte tok dommeren kontakt med lagenes trenere. Det førte til at Atletico-trener Diego Simeone og flere sentral spillere gikk ned bak målet til egne supportere for å roe dem ned.

Etter hvert ble spillerne beordret av banen.

Etter mer enn ti minutters stans, kom spillerne tilbake ut på gressteppet og kampen ble gjenopptatt.

Det har tidligere skjedd ved flere anledninger at oppgjør i spansk fotball er blitt stanset som følge av rasisme. Stopp i spillet som følge av at gjenstander kastes, er mer sjeldent.

Det sto 1-0 til Real Madrid da kampen ble stanset. Midtstopper Eder Militao hamret ballen i mål tidlig i annen omgang etter en fast situasjon.

Den fulltrefferen så lenge ut til å sørge for tre poeng til Real Madrid. På overtid satte imidlertid innbytter Angel Correa inn 1-1. Scoringen ble først annullert, men så godkjent etter VAR-sjekk.

Deretter fikk Atleticos Marcos Llorente rødt kort for en stygg takling.

Atlético Madrid føler på tredjeplass, to poeng bak byrival Real.

Alexander Sørloth scoret fire mål for Villarreal sist han møtte Real Madrid. Søndag fikk han sjansen i Atleticos startoppstilling, men klarte ikke utrette spesielt mye den snaut timen han spilte.

Etter 55 minutter ble den storvokste norske spissen tatt av banen av trener Simeone. Inn kom brasilianeren Samuel Lino.

– Dette er sjeldne scener, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Det ene Real-poenget kom dagen etter at serieleder Barcelona røk på sesongens første tap mot Osasuna. Nå skiller det tre poeng mellom topplagene i La Liga.